Anketa Jihlavských listů

Jasmína Trněná

Jednotlivec

Jasmína Trněná

JPK Axis Jihlava, plavání

Mladá, teprve jedenáctiletá závodnice, je pokračovatelkou rodinné tradice nejen v bazénovém a dálkovém plavání… Ve čtenářské anketě, kterou JL minulý rok pořádaly, navázala na loňské prvenství starší sestry Leontýny Trněné.

„Mám velkou radost, že jsem se ségře vyrovnala, protože ona je můj vzor,“ řekla. „A pak mám ještě hlavní idol – Barboru Seemannovou,“ prozradila. „To je vynikající plavkyně, k tomu krásná žena,“ podotkl moderátor Vlastimil Korec.

Zatímco Leontýna triumf v anketě oplakala, Jasmína držela téměř kamennou tvář. „Přemohla mě únava, jinak bych zřejmě taky brečela,“ vysvětlila mistryně republiky na tři kilometry a celková vítězka Českého poháru v kategorii mladších žákyň.

Doplňme aktualitu. Na konci března vybojovala Jasmína na otevřené vodě další titul, tentokrát na pětikilometrové trati (stejně jako Leontýna Trněná v kadetkách).

Pořadí sportovců:
Pořadí Jméno Kolektiv Sport
1 Jarmína Trněná JJPK Axis Jihlava plavání
2 Petra Tesařová DURAS team Jihlava běh
3 Natálie Suchá SK Jihlava karate
Více výsledků

 

Karate SK Jihlava

Kolektiv roku

SK Jihlava

karate

Z loňského třetího místa skočili na příčku nejvyšší. A zatímco minule dorazili do redakce JL v hojném počtu, na galavečeru měli karatisté jen tříčlenné zastoupení.

„Čemu vděčíme za tento výsledek? Pochopitelně čtenářům a pak přístupu všech jednotlivců v kolektivu a jejich rodičů, kteří je podporují a vedou ke sportu,“ odpověděl Roman Chaloupka, kouč a předseda oddílu v jedné osobě.

Závodnice Natálie Suchá na trenéra „práskla“, že je přísný a někdy i zakřičí. „Ale to je potřeba. Jinak bychom neměli tak dobré výsledky,“ dodala.

Primárním cílem bojových umění, včetně karate, je naučit člověka správné technice sebeobrany. Suchá patří k těm závodníkům, kteří ji mistrně ovládají. „To ale neznamená, že se večer nebojím jít z tréninku domů…,“ smála se.

Pořadí kolektivů:
Pořadí Kolektiv Sport
1 SK Jihlava karate
2 BC Vysočina basketbal
3 Elvis Jihlava Double Trouble
Více výsledků