Anketa domu dětí a mládeže

Kolektiv roku za 2020-2021

Kolektiv roku

Tým starších žáků A

HC Dukla Jihlava

Tým starších žáků A se probojoval v roce 2020 do bojů o mistra ČR v kategorii starších žáků. Do těchto bojů se probojoval z nejsilnější žákovské skupiny 3 na úkor extraligových celků z Mladé Boleslavi, Liberce, Hradce Králové či Pardubic.

MČR se bohužel z důvodu začínající koronavirové pandemie neuskutečnilo. Kluci tím přišli o možnost získat reálný titul Mistra České republiky v této žákovské kategorii. Kluci výborné výkony podávali dlouhodobě a tento ročník platil za opravdu jeden z nejsilnějších v ČR. To potvrzuje i v dalších letech v kategorii dorostenecké, kdy nejprve patřila týmu ročníků 2004/2005 1. příčka ve skupině střed v extralize dorostu, opět před přerušením soutěží. Letos tým ročníků 2005/2006 opět bojuje o místa nejvyšší v této soutěži, Extralize dorostu.
Trenér: Tomáš Dzurik

 

Sportovec roku do 15 let

Sportovec roku do 15 let

Barbora Bernardová

Horolezecký klub Jihlava, sportovní lezení

Když není ve škole, najdete ji na horolezecké stěně. Novému olympijskému sportu obětuje prakticky veškerý volný čas. A je v něm opravdu dobrá…

„Je to dáno Barčinou cílevědomostí. Je šikovná, ví, co chce, a jde za tím,“ vysvětlila trenérka Dana Kotlíková.

Kam její svěřenkyně loni přijela, tam zářila. Jak na domácích, tak na mezinárodní závodech. V kategorii dívek B dominovala Evropskému poháru, ale hlavně: vyhrála mistrovství Evropy v obtížnosti.

„Ještě pořád mi nedochází, že jsem něco takového dokázala,“ poznamenala reprezentantka, které pomáhá s přípravou i česká jednička Adam Ondra. „Pokaždé mi dobře poradí,“ je vděčná.

Díky výborným výkonům a výsledkům byla Barbora Bernardová zařazena do programu olympijských nadějí. Hola hola, Paříž 2024 volá…

Další umístění:
2. místo Mikuláš Dreisig Atletika Jihlava
3. místo: Václav Vorálek Atletika Jihlava
Cena za sportovní reprezentaci:
Lucie Rybáčková Gambit Jihlava
Hana Vítková Orientační klub Jihlava