Anketa domu dětí a mládeže

Kolektiv roku za 2021-2022

Kolektiv roku

Štafeta mladších žákyň

JPK Axis Jihlava - plavání

Plavecký vzor? Barbora Seemanová

Že opanují mládežnickou anketu, s tím se tak nějak počítalo… Že ale dostanou nejvíce hlasů i od čtenářů, je vzácná shoda. Děvčata samým překvapením zapomněla, komu mají děkovat.

„Chcete se ještě poradit? Klidně můžete, my počkáme…,“ smál se moderátor Vlastimil Korec. Členky štafety mladších žákyň Elena Čermáková, Agáta Domkářová, Nela Nagyová, Aneta Štorková a Jasmína Trněná rychle daly hlavy dohromady. „Rodičům, trenérům a všem divákům v sále, kteří nám tleskají,“ shodly se.

Naopak ohledně sportovního vzoru měly mistryně republiky na 4x50 m polohově a volný způsob (v novém českém nejlepším čase) hned jasno. Celkem čtyřikrát jmenovaly reprezentantku Barboru Seemanovou, jednou kouče Libora Vejnara.

Mladí sportovci na galavečeru pravidelně odpovídají na otázku, jaké mají do budoucna plány. „Budeme pokračovat v poctivém tréninku a budeme se snažit překonat náš rekord,“ mají talentované plavkyně jasno.

 

Sportovec roku do 15 let

Sportovec roku do 15 let

Natálie Králová

Kickbox klub Reborn, kickbox

Kopy a údery patří jenom do ringu

Kouč rychlobruslení Petr Novák jednoho dne přišel za rodiči Martiny Sáblíkové a řekl jim, že vypiplá z jejich dcery olympijskou vítězku… Josef Bílek, šéf kickboxerského klubu, a závodnice Natálie Králová jsou identický případ.

„Máme spolu vynikající pouto. Když jsem poprvé přišla na trénink, podíval se na mě a hned věděl, že ze mě udělá mistryni světa,“ prozradila oddílová jednička.

Jejich spolupráce funguje náramně a nese výsledkové ovoce. V patnácti letech má Králová na kontě půltucet titulů světové šampiónky a 10 českých zlatých vavřínů. Mládežnickou anketu Sportovce Jihlavska vyhrála třikrát.

Na první pohled byste neřekli, že tahle sympatická dáma dělá kontaktní sport. Klidně by se mohla věnovat třeba modelingu. „Já se ale lépe cítím v teplácích na tréninku, než ve společenských šatech…,“ odvětila.

Použila Natálie Králová někdy kopy a údery v osobním životě? „Ještě ne, a doufám, že k tomu nedojde, protože to patří jenom do ringu. I když se spolužáky ve škole občas dáme sparring,“ usmála se.