Anketa Jihlavských listů

Lucie Rybáčková

Jednotlivec

Lucie Rybáčková

Gambit Jihlava, šachy

Moderátor Vlastimil Korec v úvodu slavnostního večera zdůraznil, že sport pomáhá formovat lidskou osobnost. V případě šachů to platí dvojnásob. Hráči jsou nuceni o svých krocích důkladně s předstihem přemýšlet, což se jim hodí i mimo soutěžní stůl.

„Je pravda, že když o něčem dopředu uvažuji, lépe se tím organizuje život,“ souhlasila Lucie Rybáčková, která se zapsala do historie Sportovce Jihlavska jako první vyslanec královské hry, jenž triumfoval v některé z pravidelně vyhlašovaných anket.

Dvojnásobná republiková šampiónka v kategorii dívek (loni do 14 let), od letoška i vítězka tuzemské olympiády dětí a mládeže, opět oblékla bíločerné šaty ve stylu šachovnice. „A já to kvituji, neboť se k tomuto okamžiku bezvadně hodí,“ chválil Korec.

Proč by se děti, nebo i dospělí jedinci, měli věnovat šachům? „Protože je to zábava a rozvíjí myšlení. Na tomto sportu je dobré, že jej můžete hrát klidně celý život,“ konstatovala Rybáčková.

Pořadí sportovců:
Pořadí Jméno
1 Lucie Rybáčková
2 Leontýna Trnená
3 Tobias Esposito
4 Lucie Coufalová
Více výsledků

 

Karate SK Jihlava

Kolektiv roku

JPK Axis Jihlava

štafeta mladších žákyň – plavání

Plavecký vzor? Barbora Seemanová

Že opanují mládežnickou anketu, s tím se tak nějak počítalo… Že ale dostanou nejvíce hlasů i od čtenářů, je vzácná shoda. Děvčata samým překvapením zapomněla, komu mají děkovat.

„Chcete se ještě poradit? Klidně můžete, my počkáme…,“ smál se moderátor Vlastimil Korec. Členky štafety mladších žákyň Elena Čermáková, Agáta Domkářová, Nela Nagyová, Aneta Štorková a Jasmína Trněná rychle daly hlavy dohromady. „Rodičům, trenérům a všem divákům v sále, kteří nám tleskají,“ shodly se.

Naopak ohledně sportovního vzoru měly mistryně republiky na 4x50 m polohově a volný způsob (v novém českém nejlepším čase) hned jasno. Celkem čtyřikrát jmenovaly reprezentantku Barboru Seemanovou, jednou kouče Libora Vejnara.

Mladí sportovci na galavečeru pravidelně odpovídají na otázku, jaké mají do budoucna plány. „Budeme pokračovat v poctivém tréninku a budeme se snažit překonat náš rekord,“ mají talentované plavkyně jasno.

Pořadí kolektivů:
Pořadí Kolektiv Sport
1 JPK Axis Jihlava (mladší žákyne) Plavání
2 HC Dukla Jihlava (muži) Hokej
3 Elvis Jihlava Double Trouble
4 Ježci Jihlava Baseball
Více výsledků