Cena primátorky statutárního města Jihlavy

Za přínos pro sport

Cena primátorky

Vladimír Kocmánek

TJ Sokol Bedřichov, fotbal

Když bedřichovští fotbalisté minulý rok oslavili 100. výročí vzniku klubu, nemohl u toho chybět legendární funkcionář a trenér Vladimír Kocmánek (*1950). A právě on se stal dalším držitelem primátorské ceny.

„V první řadě je potřeba vyzdvihnout, že sportovců je takové množství, a že fotbal je sportem číslo jedna. Dále je potřeba poděkovat rodičům, že vedou děti ke sportu, jejich ratolesti mají zájem sportovat a chodí na tréninky,“ řekl Kocmánek.

Na „Bedru“ se věnoval fotbalu od svých devíti let. Aktivní kariéru mu předčasně ukončil úraz kolene. Obratem přesedlal na trenérskou a funkcionářskou dráhu. V 80. letech minulého století pracoval pro Sokol jako vedoucí provozu fotbalového hřiště a patřil k nejvyššímu vedení celého Bedřichova.

Pod taktovkou Vladimíra Kocmánka vyrostlo i několik osobností jihlavského FC Vysočina nebo brněnské Zbrojovky. „Nejkrásnější okamžiky na Bedřichově? Celých těch více než šedesát let. Kéž by moji následovníci vydrželi stejně dlouho jako já,“ přeje si Kocmánek.