Anketa Jihlavských listů

Trněná Leontýna

Jednotlivec

Trněná Leontýna

JPK Axis Jihlava, dálkové plavání

Pochází z plavecké rodiny, kde se této disciplíně věnují i její dva sourozenci a maminka. Na loňském mistrovství České republiky žákyň obsadila druhé místo v závodě na tři kilometry, třetí příčku na pět kilometrů a skončila první na nemistrovském jednom kilometru. Na Superfinále Českého poháru dvakrát opanovala pětikilometrový závod. V celkovém hodnocení kategorie starších žaček jí patřilo druhé místo.

Pořadí sportovců:
Pořadí Jméno Kolektiv Sport
1 Trněná Leontýna JJPK Axis Jihlava dálkové plavání
2 Suchá Natálie SK Jihlava karate
3 Valenta Adam Gauner Boxing Club SK Jihlava box
Více výsledků

 

BC Vysočina (muži)

Kolektiv roku

BC Vysočina (muži)

basketbal

Jihlavský tým je úkazem na prvoligové scéně. V konkurenci profesionálních nebo poloprofesionálních klubů pravidelně atakuje postup do play off, což je na plně amatérský tým vynikající výsledek. Minulý rok na jaře před nástupem pandemie bojoval v prostřední skupině nadstavby. Uplynulou sezonu zahájili Jihlavané dvěma výhrami. Pak opět nastal konec všem utkáním, který způsobil covid.

Pořadí sportovců:
Pořadí Kolektiv Sport
1 BC Vysočina (muži) basketbal
2 Elvis Jihlava akrobatický rokenrol
3 SK Jihlava karate
Více výsledků

 

Eduard Kubelík

Speciální cena Jihlavských listů za mimořádný sportovní výkon

Eduard Kubelík

Atletika Jihlava, atletika

Letos se speciální cenu rozhodly udělit také přímo Jihlavské listy.

Vítězem této kategorie je Sprinterský fenomén jihlavského klubu i české atletiky. Závodník z Třeště se stal v kalendářním roce 2020 juniorským i seniorským mistrem České republiky na 200 metrů v hale, respektive juniorským na 100 i 200 metrů venku. Dále přidal juniorské halové stříbro na 60 metrů. Zaslouženě obhájil prvenství v anketě Atlet Vysočiny.