Anketa Jihlavských listů

 Sportovec roku

Timon Provazník

Timon Provazník
judo, Sokol Judo Jihlava


Figuru má pěknou, to ano, ale na první pohled byste neřekli, že jeho doménou je házet s vrstevníky na tatami. Jenomže právě judo jde Timonu Provazníkovi nejlépe. Dokonce tak, že je úřadujícím mistrem České republiky v kategorii mladších žáků.


„Právě tohoto titulu si cením ze všech úspěchů v loňském roce nejvíce,“ uvedl. Finálového soka porazil technikou wazari na sedm bodů. „Prostě jsi s ním „fláknul“ o zem, a hotovo,“ konstatoval moderátor Vlastimil Korec. „Ano,“ dostalo se mu odpovědi.


Provazník pacifikuje soupeře pouze na tréninku, nebo při závodech. V civilu prý judo zatím nepoužil. „Nikdo si ke mně nic nedovolil, abych se musel bránit,“ přiznal, a poděkoval čtenářům JL za hlasy. „A také děkuji mojí rodině a trenérovi za podporu. Plány do budoucna? To se teprve uvidí…,“ dodal.



Sportovec roku Sportovec roku Sportovec roku Sportovec roku
Pořadí sportovců:
Pořadí Jméno Kolektiv Sport
1 Timon Provazník Sokol Jihlava judo
2 Jakub Exner Pteam Jihlava běh
3 Nela Šedová Elvis Jihlava rokenrol

 Kolektiv roku

Kolektiv roku

Dívčí formace Skittles
rokenrol
Elvis Jihlava


Neporazitelné byly jak na soutěžním parketu, tak při vyhlášení Sportovce Jihlavska. Úřadující mistryně České republiky vyhrály obě kategorie určené kolektivům.


„Je to pomyslná odměna za celý loňský rok, který se děvčatům vydařil opravdu mimořádně. Na tréninku poctivě pracují, a proto dosahují takových výsledků,“ chválila trenérka Zuzana Javůrková, která nejlepší formaci českého rokenrolu 2017 poctivě „piplá“. „Velice důležitá je i podpora ze strany rodičů,“ dodala.


Jenom při těch lavičkách kdyby mladé slečny nebrblaly… „Kopeme přes ně, abychom měly dobrou techniku základního kroku. Ale to nás moc nebaví,“ přiznala jedna ze závodnic. „Jen kopejte, dokud to jde. Nejhorší totiž je, když se člověk v pozdějším věku nemůže hýbat,“ reagoval senátor Miloš Vystrčil.


Formace Skittles, jejímiž členkami jsou Dita Drahovzalová, Sára Drahovzalová, Stela Hartmanová, Julie Hricková, Melinda Hromádková, Eliška Musilová, Elen Skryjová a Kateřina Zachová, má spousty fanoušků, a tak si založila profil na Instagramu (Skittles_dreamteam).



kolektiv roku kolektiv roku kolektiv roku kolektiv roku
Pořadí kolektivů:
Pořadí Kolektiv Sport
1 Formace Skittles (Elvis Jihlava) rokenrol
2 Gemini (Dukla Jihlava mládež) krasobruslení
3 Elitavers Jihlava vytrvalostní sporty

 Trenér roku

Trenér roku

Zuzana Javůrková
akrobatický rokenrol, Elvis Jihlava


Tak dlouho pozorovala, jak chodí na pódium její svěřenci, až nakonec došlo i na její maličkost. „Jeden kamarád mi v zákulisí říkal, že určitě vyhraji. Vůbec jsem mu nevěřila. Příště ho vezmu za slovo,“ smála se Zuzana Javůrková.


Trénuje třináctým rokem. Jako aktivní závodnice má v nohách dokonce osmnáctiletou kariéru. „Obojí mě pořád baví a naplňuje, ale větší radost mi přináší úspěch toho, komu se věnuji jako trenérka,“ přiznala.


Nejedno sportovní odvětví má v současné době nouzi o nejmenší mládežnickou základnu. Jak je na tom akrobatický rokenrol? „Nám se děti pořád hlásí, dokonce i chlapci. Pořád máme více děvčat, ale naštěstí vznikly dívčí formace, takže pro ně máme uplatnění,“ pravila Javůrková.



Trenér roku Trenér roku Trenér roku Trenér roku
Pořadí trenérů:
Pořadí Jméno Kolektiv Sport
1 Zuzana Javůrková Elvis Jihlava rokenrol
2 Zdeněk Krčál JPK Axis plavání
3 Jaroslav Wasserbauer Sokol Jihlava judo

GENERÁLNÍ PARTNER

Kolektor Tesla Jihlava

PARTNEŘI AKCE

Grand Café Graverus Pivovar Jihlava

VYHLAŠOVATELÉ