Zvláštní cena primátora statutárního města Jihlavy

 Za přínos pro sport v Jihlavě

cena primátora

Věra Paulusová a Miroslav Paulus


Pomyslný klub jihlavských sportovních osobností se netradičně rozrostl o dva členy. Primátor Rudolf Chloupek vyznamenal manžele Věru a Miroslava Paulusovi.


Jméno Věry Paulusové je neodmyslitelně spojeno s krasobruslením. Bývalá aktivní závodnice, která se věnovala i moderní gymnastice, trénuje od roku 1978 (dříve SK Jihlava, dnes Dukla Jihlava mládež). Kromě toho je mezinárodní rozhodčí, a také učitelkou angličtiny a tělesné výchovy na jihlavském gymnáziu.


„Děkuji všem lidem, se kterými jsem se potkala jako sportovec, trenér a rozhodčí. Nejkrásnější okamžiky? Vítězství na závodech, kde jsme to nečekali“ řekla Paulusová, a dodala, že ještě hezčí je cesta na vrchol. „Třeba když jsme se sešli v šest hodin ráno u vlaku a jezdili jsme trénovat do Humpolce, nebo Ledče nad Sázavou, protože tady pro nás zatím nebylo místo. To byla taková malá vítězství,“ zavzpomínala. Miroslav Paulus se aktivně věnoval několika sportům, ovšem nejvíce je spjat s ledním hokejem. Trénoval mimo jiné dorostenecké kategorie Modety Jihlava (1979 – 89), které hrávaly nejvyšší soutěž. Celkem patnáct let byl ředitelem Gymnázia Jihlava, kde v roce 2007 prosadil do programu školy obor „Gymnázium se sportovní přípravou“, jehož kmenovými sporty jsou atletika, basketbal, volejbal, a nejvíce úspěšné plavání.


„Musím poděkovat Petru Ryškovi (hlavní trenér Jihlavského plaveckého klubu Axis – pozn. red.), který měl na zřízení oboru také velký podíl. Na gymnázium jsme ho dostali společně,“ připomněl Paulus. „A když jsem přemýšlel, komu ještě poděkovat, dostal jsem se až k ,Velkému třesku´, takže to by bylo všechno…,“ rozesmál publikum.



cena primátora cena primátora cena primátora cena primátora

GENERÁLNÍ PARTNER

Kolektor Tesla Jihlava

PARTNEŘI AKCE

Grand Café Graverus Pivovar Jihlava

VYHLAŠOVATELÉ