Zvláštní cena primátora statutárního města Jihlavy

 Za přínos pro sport v Jihlavě

cena primátora

Ervín Fridrich
plavání


Toto ocenění udělil primátor Jihlavy již po sedmnácté. Poprvé bylo uděleno v roce 2001 Zdeně Honsové Liškové in memoriam jako ocenění Sportovec století. Letos přišel předat cenu Ervínu Fridrichovi náměstek primátora statutárního města Jihlavy Radek Popelka, protože primátor Chloupek je ve stavu nemocných.


Dnes třiaosdesátiletý Ervín Fridrich, učitel tělesné výchovy, závodník, trenér a funkcionář plaveckého sportu se zapojil do tělovýchovné činnosti v roce 1945 v Moravských Budějovicích. Po příchodu do Jihlavy v roce 1948 se věnoval plavání, později působil jako trenér plavání.


V roce 1965 přispěl i k vybudování krytého bazénu, později se významně podílel na koncepci a realizaci hromadného plaveckého výcviku žáků 2. – 5. tříd jihlavských škol. V současné době je Ervín Fridrich členem výboru Jihlavského plaveckého klubu AXIS a vykonává činnost rozhodčího.


„Získání této ceny mi osobně udělalo radost, ale považuji ji i za cenu pro plavecký sport v Jihlavě. Je to ze strany města pro plavání uznání, a my jsme na druhou stranu spokojeni se spoluprací s městem,“ sdělil Ervín Fridrich.

cena primátora cena primátora cena primátora cena primátora

GENERÁLNÍ PARTNER

TESLA JIHLAVA

PARTNEŘI AKCE

Grand Café Graverus Pivovar Jihlava

VYHLAŠOVATELÉ