Anketa domu dětí a mládeže

 Kolektiv roku do 15 let

Kolektiv roku do 15 let

Sokol Jihlava (dorostenky) - judo


Loni přibyl v oddílové sbírce trofejí pohár pro nejlepšího trenéra, letos přišla řada na jeho svěřenkyně. Judistky Sokola Jihlava jsou nejlepším mládežnickým kolektivem roku 2012, čímž navázaly na “kolegy“ taekwondisty z Telče.

Na pódiu toho talentované slečny moc neřekly. Moderátor Vlastimil Korec je totiž rozesmál dotazem, jakým chvatem se bránit amnestovanému násilníkovi v parku. „Nic bych nedělala, zavolala bych policii,“ odpověděla jedna z judistek. „Můžeme to vyzkoušet,“ nabídl trenér Jaroslav Wasserbauer moderátorovi ukázku. Korec ji s díky odmítl.

Za loňskou sezonu zaslouží Jihlavanky velkou jedničku. Posuďte sami: mistryně České republiky, vítězky dvou kol Českého poháru, respektive podniku v rakouském Guntransdorfu, a druhé místo na závodech v holandském Alkmaru. „Trénovat dívky je momentálně lepší než vést kluky,“ přiznal Wasserbauer, jenž se případné rebelie svých svěřenkyň neobává. „Mají mne rády, nikdy by to neudělaly.“

Kolektiv roku do 15 let Kolektiv roku do 15 let Kolektiv roku do 15 let Kolektiv roku do 15 let

 Nejlepší jednotlivec do 15 let

Nejlepší jednotlivec do 15 let

Veronika Hlávková (SK Jihlava) - zápas


Zástupci Domu dětí a mládeže Jihlava letos měli z čeho vybírat. V nominaci se jim sešla řada talentovaných závodníků ověnčených mistrovskými a pohárovými vavříny. Titul nakonec získala Veronika Hlávková, která má na dívku netradiční koníček – zápasení na žíněnce.

„Toto vítězství možná posune moji kariéru výše. Rozhodla jsme se, že na sobě budu ještě více makat,“ prozradila úspěšná volnostylařka, loňská mistryně republiky, jejímž cílem je startovat pod pěti kruhy. „Doufám, že tomu tak zůstane, protože zápas na olympiádě chtějí zrušit, což mě opravdu štve,“ řekla důrazně.

Hlávková byla a je postrachem soupeřek. V letech 2011 a 2012 totiž neprohrála v žačkách ani jedno utkání. Dvě přemožitelky našla až ve finále vyšší kategorie kadetek. „Dříve jsem dělala judo a kobudo. Kamarád moji maminky je trenér, takže mě zlanařil na zápas,“ vzpomněla na své začátky.

Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let


 

Další umístění: druhé místo: Zuzana Řeháková – Sokol Jihlava - judo
třetí místo: Tereza Čechová – Orientační klub Jihlava – orientační běh
Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let