Anketa domu dětí a mládeže

 Kolektiv roku do 15 let

SK Kyonggi Kwon Telč (taekwondo WTF)

SK Kyonggi Kwon Telč (taekwondo WTF)


Oddíl na první pohled s krkolomným názvem loni kraloval nejen na české taekwondové scéně. Toto Centrum bojových umění na Vysočině vybojovalo titul v národní technické lize a jeho závodníci vybojovali celkem 201 medailí, z toho 107 zlatých, 60 stříbrných a 34 bronzových.


„Na všechny úspěchy jsem pyšný. Ale spíše než loňský rok nyní prožívám náš letošním úspěch na Evropě v podobě vítězství v kategorii dětí do 14 let,“ řekl trenér Petr Konrád a hned se dal do děkovné řeči. „Chtěl bych poděkovat hlavně rodičům za jejich velkou trpělivost, kterou se mnou musejí mít, a pak samozřejmě závodníkům.“


Taekwondo bývá často nesprávně srovnáváno s karate. Rozdíl mezi oběma sporty je přitom markantní. V taekwondu, na rozdíl od karate bojují závodníci, oděni do chráničů, v plném kontaktu, a navíc je taekwondo olympijským sportem. A odkud vzešel název telčského klubu Kyonggi Kwon? „V překladu to znamená sportovní pěst,“ vysvětlil Konrád.

SK Kyonggi Kwon Telč (taekwondo WTF) SK Kyonggi Kwon Telč (taekwondo WTF) SK Kyonggi Kwon Telč (taekwondo WTF) SK Kyonggi Kwon Telč (taekwondo WTF)

 Nejlepší jednotlivec do 15 let

Kateřina Švecová

Kateřina Švecová (KVL Slavoj Kostelec) vodní lyžování


Talentem obdařená závodnice patří mezi sportovní obojživelníky. Stejně dobře jako jízdu na vodních lyžích zvládá Kateřina Švecová například horolezectví na umělé stěně či sportovní gymnastiku. Velmi pilná je také ve sbírání cen. Mládežnickou anketu Sportovce Jihlavska vyhrála už potřetí v historii (2008, 2010).


„Mamčina kamarádka se mě zeptala, zdali bych si to nechtěla zkusit a podívat se na závody. Jednou jsem si to zkusila zajet a začalo mě to bavit,“ zavzpomínala na své závodní začátky. Přitom nechybělo málo, aby Švecová dala sportování vale. V roce 2010 si přivodila nepříjemnou zlomeninu stehenní kosti, která si vyžádala čtyřměsíční rekonvalescenci. Členka národního týmu se však dokázala vrátit ve stejně dobré formě, ne-li lepší, jakou měla před úrazem, o čemž hovoří dosažené výsledky.


Loni se stala mistryní Evropy do 15 let ve skoku za vleky, drží české rekordy ve všech disciplínách vodního lyžování a jako jediná tuzemská závodnice reprezentovala na mistrovství člunů a vleků juniorské kategorie


„Z úspěchů Kateřiny mám velkou radost. V oddíle máme také několik šikovných závodnic v žactvu, ale potřebovali bychom více dětí. Sport je to pěkný, a kdo s ním začne, tomu se zalíbí,“ dodal předseda klubu Josef Růžička.

Kateřina Švecová Kateřina Švecová Kateřina Švecová Kateřina Švecová


 

Další umístění:druhé místo:Milan Hoang– Centrum bojových umění Vysočina
- TaekwondoWTF – Poomsae (sestavy)
třetí místo:Jan Bohdálek – Judo Sokol Jihlava - judo
Milan Hoang Milan Hoang Jan Bohdálek Jan Bohdálek