Anketa Jihlavských listů

 Sportovec roku

David Rittich (HC Dukla Jihlava) lední hokej

David Rittich (HC Dukla Jihlava)
lední hokej


Fanoušci Davida Ritticha sváděli během internetového hlasování a hlasování pomocí novinových kuponů tuhý boj s příznivci kulturisty Jindřicha Musila, druhého v pořadí. Z vítězství se nakonec radovala brankářská jednička juniorů Dukly.


„Mám pochopitelně velkou radost. Ale když jsem se to dozvěděl, bylo mi to celkem jedno, protože jsme v tu chvíli prohrávali důležitý zápas,“ řekl muž s maskou.


Rittich si vysloužil nominaci za své výkony v základní části letošního ročníku extraligy, ve které figuroval na špici brankářských statistik a výrazně pomohl juniorům Jihlavy k postupu do play off.


Právě kvůli zmíněné účasti v play off David Rittich na slavnostním vyhlášení výsledků ankety chyběl. Ve stejný čas totiž bojoval se svými spoluhráči o postup do čtvrtfinále. Cenu za něj převzali Bedřich Ščerban, jednatel Dukly, a maminka.


„Sluší se poděkovat trenérovi a spoluhráčům. Hokej je kolektivní sport, a člověk dosáhne úspěchu jen s podporou ostatních,“ řekl Ščerban a krátce promluvil také za Ritticha. „Jak Davida znám, kdyby tady stál, koukl by se na pohár a řekl: Ty brďo, dobrý.“

David Rittich David Rittich David Rittich David Rittich
Pořadí sportovců:
Pořadí Jméno Kolektiv Sport Hlasy
1 David Rittich  HC Dukla Jihlava lední hokej 643
2 Jindřich Musil  Fitpeople Jihlava kulturistika 510
3 Tomáš Humlíček  SK Toptrans Jihlava hokejbal 282

 Kolektiv roku

Starlets Jihlava (Dukla Jihlava mládež) krasobruslení

Starlets Jihlava (Dukla Jihlava mládež)
krasobruslení


Pravidelný ranní a večerní dril na bruslích se juniorskému družstvu Starlets, spadajícímu pod hlavičku občanského sdružení Dukla Jihlava mládež, konečně vyplatil. Krasobruslařky zkoušely zabodovat u čtenářů už loni, kdy ovšem získané hlasy nestačily na lepší než čtvrté místo.


„Toto ocenění pro nás hodně znamená. Jsme rády, že jsme vůbec byly nominované. Děkujeme všem, kteří pro nás hlasovali,“ řekly dívky.


Synchronizované krasobruslařky Starlets dlouhodobě ladí formu pod vedením zkušené trenérky s licencí mezinárodní rozhodčí Věry Paulusové a její kolegyně Jitky Poukarové.


Společnými silami loni dosáhly na prvenství v domácím závodě Jihlavský ježek a dále se umístily na třetí příčce při reprezentaci Kraje Vysočina na závodech v maďarské Budapešti. Nejbližším cílem Starlets je nominovat se na mistrovství světa. A další přání? „Vyhrát juniorský světový šampionát, ovládnout co nejvíce závodů a co nejdéle pokračovat ve stále stejném složení družstva.“

Starlets Jihlava (Dukla Jihlava mládež) krasobruslení Starlets Jihlava (Dukla Jihlava mládež) krasobruslení Starlets Jihlava (Dukla Jihlava mládež) krasobruslení Starlets Jihlava (Dukla Jihlava mládež) krasobruslení
Pořadí kolektivů:
Pořadí Kolektiv Sport Hlasy
1 Starlets - Dukla Jihlava mládež krasobruslení 686
2 Taneční klub Street Busters  tanec 668
3 Florbalová škola Jihlava (ženy) florbal 236

 Trenér roku

Jaroslav Wasserbauer (Sokol Jihlava) judo

Jaroslav Wasserbauer (Sokol Jihlava)
judo


Trenér judistů Sokola Jihlava figuroval ve finálním výběru čtenářů už předloni, kdy obsadil třetí místo. Letos mu hlasy veřejnosti, a pravděpodobně také jeho svěřenců, vynesly nejvyšší příčku. Jaroslav Wasserbauer se věnuje sportovnímu růstu a výchově mladých judistů, kteří dlouhodobě patří k nejužší české špičce a pravidelně bodují na domácích, respektive zahraničních akcích.


Důkazem budiž druhé a třetí místo Jana Bohdálka v letošní mládežnické anketě DDM Jihlava o nejlepšího jednotlivce.


„Těch úspěchů je tolik… Je těžké z nich vybrat ten největší,“ řekl oceněný kouč. Ohledně trenérského přání měl naopak jasno. „Přál bych si, abychom i do budoucna měli hodně šikovných dětí, a také hodně sponzorů a finančních prostředků,“ řekl.


Na otázku, zdali je lepší být aktivním sportovcem bojujícím o stupně vítězů, či jejich trenérem, Wasserbauer odpověděl: „Lepší je být sportovcem, protože sportovci moc neposlouchají a není to s nimi jednoduché.“

Jaroslav Wasserbauer (Sokol Jihlava) judo Jaroslav Wasserbauer (Sokol Jihlava) judoá Jaroslav Wasserbauer (Sokol Jihlava) judo Jaroslav Wasserbauer (Sokol Jihlava) judo
Pořadí trenérů:
Pořadí Jméno Kolektiv Sport Hlasy
1 Jaroslav Wasserbauer Sokol Jihlava judo 341
2 Aneta Hercigová  SK Jihlava  moderní gymnastika 183
3 Petr Svoboda  HC Dukla Jihlava lední hokej 172