Anketa domu dětí a mládeže

 Nejlepší kolektiv do 15 let

Gloxi club TJ Sokol Bedřichov (akrobatická gymnastika, TeamGym)

Gloxi club TJ Sokol Bedřichov (akrobatická gymnastika, TeamGym)


   O bedřichovském oddíle se v loňském roce hodně mluvilo. Závodnice Gloxi clubu bodovaly na domácí, zahraniční i reprezentační scéně. Jihlavské gymnastky dosáhly na dva tituly mistryň republiky, konkrétně v žákovské a mistrovské kategorii.


   „Rok 2010 byl pro náš oddíl skutečně klíčový. Dosáhli jsme účasti na mistrovství světa a naše tři závodnice, které byly součástí skupiny Chebejet, se dostaly do finále televizní soutěže Československo má talent,“ řekla vedoucí oddílu a trenérka Renata Kejnovská.


   Prvenství v anketě udělalo všem trenérkám a členkám Gloxi clubu radost, ovšem zároveň ho jinak nepřeceňují. „Nejde o úplně odbornou anketu, rozhodují spíše sympatie. Pro nás se ale nic nemění. Pořád trénujeme a čekají nás další závody,“ dodala Kejnovská.

Gloxi club TJ Sokol Bedřichov (akrobatická gymnastika, TeamGym) Gloxi club TJ Sokol Bedřichov (akrobatická gymnastika, TeamGym) Gloxi club TJ Sokol Bedřichov (akrobatická gymnastika, TeamGym) Gloxi club TJ Sokol Bedřichov (akrobatická gymnastika, TeamGym)

 Nejlepší jednotlivec do 15 let

Jana Bukovanová

Kateřina Švecová (KVL Slavoj Kostelec, Club sportů Jihlava) vodní lyžování, sportovní gymnastika


   Všestranně nadaná sportovkyně triumfovala v této anketě už předloni (za rok 2008), kdy ukořistila také titul pro nejlepšího mladého sportovce Vysočiny. Čtvrteční prvenství však mělo pro Švecovou zvláštní význam. Bylo prvním oceněním jejích úspěchů po loňském vážném zranění.


   „Při jízdě na vodních lyžích jsem si zlomila stehenní kost. Rekonvalescence trvala tři čtyři měsíce,“ vysvětlila dívka, která na vodních lyžích ovládla většinu tuzemských závodů a vybojovala titul mistryně republiky. „Jsem moc ráda, že tady po dvou letech opět stojím. Doufám, že v tom budu pokračovat ještě příští rok,“ dodala.


   Společně s Kateřinou Švecovou oslavil první místo v anketě její trenér ve vodním sportu Josef Kocúr. „Katka je sportovně založená. Jen škoda těch zranění. Na mistrovství Evropy by jinak útočila na medaili.“ Jak se oba shodli, právě zisk cenného kovu z evropského šampionátu je jejich velkým cílem do budoucna.

Kateřina Švecová Kateřina Švecová Kateřina Švecová Kateřina Švecová
©2008 Webrex