Anketa domu dětí a mládeže

 Nejlepší kolektiv do 15 let

FC Vysočina Jihlava (mladší žáci)

FC Vysočina Jihlava (mladší žáci)


   Trenér mladých fotbalistů FC Vysočina Vladimír Hekerle převzal z rukou ředitele Domu dětí a mládeže v Jihlavě Miroslava Němce ocenění za vítězství v kategorii kolektivů do patnácti let.


   Mladší žáci dosáhli v uplynulém roce vynikajícího úspěchu, když zvítězili ve všech postupových kolech v České republice a v národním finále soutěže Danone cup. Ve světovém finále v září minulého roku v Paříži zvítězili v základní skupině, osmifinále i ve čtvrtfinále a z Francie si nakonec odvezli čtvrté místo.


   Po loňském vítězství starších žáků FC Vysočina ve stejné kategorii se zdá, že v jihlavském fotbalovém klubu znají recept na výchovu nových talentů. "Žádný recept nemáme. Prostě se sešly dobré ročníky kluků, se kterými se dá dobře pracovat," objasnil trenér Hekerle.


   S úspěchem mladších žáků ve Francii nekoresponduje zatím šesté místo v nejvyšší české žákovské soutěži, ve které fotbalisti FC Vysočina nastupují. "Budeme se snažit v jarní části výsledky vylepšit. Kluky úspěch v cizině trochu rozhodil a stoupl jim do hlavy, ale v následujících zápasech na tom zapracujeme," dodal Vladimír Hekerle.



FC Vysočina (mladší žáci)

Úspěchy v roce 2008: vítěz republikového finále Danone Cupu, čtvrté místo na světovém finále v Paříži

 Nejlepší jednotlivec do 15 let

Richard Pekárek a Tereza Škrdlová

Kateřina Švecová


   Vítězem ankety nejlepší Sportovec roku do patnácti let, kterou vyhlašoval Dům dětí a mládeže Jihlava, se stala všestranná sportovkyně Kateřina Švecová.


   Dvanáctiletá dívka se věnuje zejména vodnímu lyžování v oddíle TJ Slavoj Kostelec, přes zimu závodí za Sokol Bedřichov ve sportovní gymnastice a horolezectví na umělé stěně se věnuje v Clubu sportů Jihlava.


   "Nejradši mám vodní lyžování, od jara přes léto až do podzimu jsem na rybníku v Kostelci každý den." Dívka výhru v anketě nečekala. "Věděla jsem, že jsem se dostala do závěrečné nominace, ale když řekli moje jméno jako vítězky, tak jsem byla překvape-ná," doplnila vodní lyžařka.


   Pro talentovanou dívku, která se v roce 2008 umístila v evropském žebříčku vodních lyžařů do dvanácti let na prvním místě, je získané oceně-ní výzvou do budoucnosti. "Hodně si vítězství v anketě cením. Zavazuje mne k dalšímu poctivému tréninku, abych také v další sezoně dosáhla dobrých výsledků," sdělila Kateřina Švecová po slavnostním vyhlášení.



Kateřina Švecová (TJ Slavoj Kostelec)

Úspěchy v roce 2008:vodní lyžování: účastnice mistrovství Evropy do 14ti let, třetí místo v absolutním mistrovství ČR, druhé místo ve světových tabulkách do 12ti let, horolezectví na umělé stěně: druhé a třetí místo v českém poháru

©2008 Webrex
TOPlist