Anketa Jihlavských listů

 Sportovec roku

Radek Musil

Radek Musil - Club Xanadu
cyklistika


Několikanásobný mistr republiky, silák Rostislav Cejnek, střelkyně Martina Šerá – vicemistryně světa, mladá moderní gymnastka a vicemistryně republiky Denisa Hejduková a Radek Musil, který se věnuje vytrvalostní cyklistice spíše ve volném čase. To byla nominace v kategorii jednotlivců ve čtenářské anketě Jihlavských listů.

Pro ocenění si nakonec na jeviště přišel skromný mladý muž Radek Musil, vítěz Československého seriálu 24 hodin MTB v roce 2014 a třetí v pořadí v extrémním závodě Craft 1000 Miles Adventure, což je nonstop závod na 1.609 km bez zajištění napříč bývalým Československem.

„Na masírování svalů při čtyřiadvacetihodinovém závodě nikoho nepotřebuji, o to se stará sedlo kola,“ odpověděl Musil Korcovi, který se ho ptal, jak to má se servisním zázemím při extremním závodě.

Sportovec roku Sportovec roku Sportovec roku Sportovec roku
Pořadí sportovců:
Pořadí Jméno Kolektiv Sport
1 Radek Musil Club Xanadu cyklistika
2 Martina Šerá SQUAD Ždírec IPSC střelba z pistole
3 Denisa Hejduková SK MG Vysočina Jihlava moderní gymnastika

 Kolektiv roku

Kolektiv roku

Ice Flowers - Dukla Jihlava mládež
krasobruslení


Pro ocenění si na pódium nepřišel celý tucet krasobruslařek, pro které byl rok 2014 již čtvrtým soutěžním, ale jenom tři, a to z prostého důvodu. Druhý den nad ránem již kolektiv vedený trenérkou Vladimírou Pokornou odjížděl do dějiště dalšího závodu, do maďarské Budapešti.

Uplynulý rok byl pro Ice Flowers velmi úspěšným. Dosáhly mnoha dobrých domácích i zahraničních úspěchů, z nich vyčnívá zisk titulu mistryň České republiky v synchronizovaném bruslení v Třinci a obhajoba předešlého zisku vítězů Českého poháru. Hned úvodní otázka první dívce vyvolala smích v sále. Posuďte sami. „Ty květiny na šatech byl nějaký záměr pro dnešní vyhlašování?“ ptal se Korec a dostalo se mu takovéto odpovědi: „Nic moc jsem nevymýšlela, prostě to nějak dopadlo.“

kolektiv roku kolektiv roku kolektiv roku kolektiv roku
Pořadí kolektivů:
Pořadí Kolektiv Sport
1 Ice Flowers – Dukla Jihlava mládež krasobruslení
2 RnR klub ElvisJihlava TJ Sokol Bedřichov - malá dívčí formace Skittles akrobatický rokenrol
3 SK Telč (muži) lední hokej

 Trenér roku

Trenér roku

Jana Kopáčová – SK MG Vysočina Jihlava
moderní gymnastika


Jana Kopáčová je dlouholetou trenérkou moderní gymnastiky. V roce 2013 založila nový klub SK MG Vysočina Jihlava a hned v roce 2014 se jí se svými svěřenkyněmi povedlo vybojovat na mistrovství České republiky v moderní gymnastice v kategorii kadetek starších a mladších pět medailí, z toho čtyři zlaté a jednu stříbrnou.

Jaká je vaše metoda trénování? Jste tvrdá, nekompromisní nebo naopak přátelská? Takto se Jany Kopáčové zeptal Vlasta Korec. „Při tréninku jsem od pondělí do pátku tvrdá a nekompromisní a v sobotu a v neděli totéž na závodech,“ odpověděla zkušená trenérka. „A jak to všechno snáší rodina?“ vyzvídal Korec. „Tak občas se mi nějakou tu večeři podaří uvařit,“ odpověděla trenérka s úsměvem.

Trenér roku Trenér roku Trenér roku Trenér roku
Pořadí trenérů:
Pořadí Jméno Kolektiv Sport
1 Jana Kopáčová  SK MG Vysočina Jihlava moderní gymnastika
2 Barbora Schreková  Hotch-Potch Jihlava akrobatický rokenrol
3 Vladimíra Pokorná  Dukla Jihlava mládež krasobruslení