Anketa domu dětí a mládeže

 Nejlepší jednotlivec do 15 let

Nejlepší jednotlivec do 15 let

Tereza Duchoslavová – JPK AXIS Jihlava - plavání


Mladá jihlavská plavkyně měla na začátku galavečera pořádně napilno. Krátce poté, co se dostala zpět na své místo po vyhlášení sportovního kolektivu do 15 let, slyšela svoje jméno opět. Několikanásobná mistryně České republiky ve znakových disciplínách a členka juniorské reprezentace si svým přístupem, tréninkovou pílí a sportovními výsledky zaslouží.


„Je to určitě zcela jiné ocenění, než když se jde pro medaili na stupně vítězů po závodech,“ řekla po obdržení ocenění a na otázku moderátora, zda ji budou ostatní plavkyně z klubu prvenství závidět odpověděla: „Závidět ne, jistě mi to budou přát.“ Tereza Duchoslavová podle svých slov řadí obě ocenění jak pro štafetu, tak i pro jednotlivce, na roveň.


Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let


 

Další umístění: druhé místo: Jakub Škarek – Dukla Jihlava - lední hokej
třetí místo: Nela Pochylá – SK MG Vysočina Jihlava - moderní gymnastika
Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let

 Kolektiv roku do 15 let

Kolektiv roku do 15 let

JPK AXIS Jihlava - štafeta dívek – plavání


Čtveřice dívek ve složení Tereza Ciprušová, Tereza Duchoslovová, Petra Špejtková a Adéla Špejtková vystoupaly na jeviště převzít ocenění při slavnostním vyhlášení Sportovce Jihlavska, společně s trenérem Lukášem Javorkem, jako první v pořadí. A oproti vyhlašováním vítězů po závodech to pro ně nebyla žádná změna. Vždyť kvarteto dívek se na prvních místech umisťovalo po závodech v loňském roce celkem pravidelně, a to i na mistrovství České republiky starších žákyň. Dívky toho příliš na pódiu nenamluvily, spíše pochválily svého trenéra, který stál vedle nich. Jednou z cen pro štafetu byl i velký růžový slon. Ten se hned dostal do držení trenéra. „Slibuji, že od zítřka bude slon usazen na mé skříňce v šatně bezénu,“ řekl s úsměvem.


Kolektiv roku do 15 let Kolektiv roku do 15 let Kolektiv roku do 15 let Kolektiv roku do 15 let