Sportovec roku

Sportovec roku

Kateřina Švecová
Club sportů Jihlava - vodní lyžování


Hlavní anketu galavečera po třech letech (2015) opět opanovala sympatická vodní lyžařka, toho času pobývající v zámoří. „Jsem hrdá, že pořád patřím k jihlavským sportovcům. Pokaždé se velice ráda vracím domů,“ vzkázala Kateřina Švecová.


V Americe, kde se vodní lyžování těší velké popularitě, to pořádně rozbalila. Jako členka družstva univerzity Monroe vyhrála mistrovství oblastí ve figurální jízdě, národní soutěž týmů, dostala se do All Stars výběru a je držitelkou Prezidentské listiny pro nejlepší studenty USA.


„Máme opravdu vynikající kolektiv. Prvenství v týmech byl pro naši univerzitu opravdu velký úspěch,“ líčila Švecová, jejíž velkou sportovní inspirací je její bratr Jan Švec, výborný atlet a skokan o tyči. „Jsem na něj pyšná. Jeho chuť do tréninku a píle jsou motivující. Pochopitelně děkuji i rodičům, kteří mě na dálku podporují,“ dodala.

Sportovec roku Sportovec roku Sportovec roku Sportovec roku


 

Další umístění: druhé místo: Tereza Horáková Jihlavský plavecký klub Axis - plavání
třetí místo: Lukáš Zoubele FC Vysočina Jihlava - fotbal
Sportovec roku Sportovec roku Sportovec roku Sportovec roku

 Kolektiv roku

Kolektiv roku

Muži
Basketbalový klub Jihlava


V loňské prvoligové sezoně se jim povedlo něco opravdu výjimečného. Málokdy se vidí, aby ryzí amatéři postoupili v konkurenci profesionálních a poloprofesionálních družstev do finále.


„Tento úspěch stojí na třech základních kamenech. Prvním jsou hráči, kteří věnovali a věnují basketbalu opravdu hodně volného času. Druhým je trenér Petr Pešout a třetím diváci, kteří dokáží vytvořit opravdové peklo,“ vypočítal předseda klubu Ondřej Králík.


Jihlavští basketbalisté, hrající pod hlavičkou BC Vysočina, v těchto dnech opět bojují v play off. „Toto ocenění je povzbuzením do další práce a velice si ho vážíme. Doufám, že budeme znovu úspěšní,“ navázal kouč Pešout.


Kolektiv roku Kolektiv roku Kolektiv roku Kolektiv roku
Další umístění: druhé místo: FC Vysočina Jihlava - muži fotbal
třetí místo: HC Dukla Jihlava - muži lední hokej

 Trenér roku

Trenér roku

Zdeněk Krčál
Jihlavský plavecký klub Axis


Mladí plavci se v průběhu večera objevili na pódiu několikrát. Nakonec přišla řada i na jejich „šéfa“. „Jsem překvapen, jelikož se domnívám, že jsou zde v sále kvalitnější trenéři. Beru to jako velkou odměnu za práci, kterou na bazénu společně odvádíme,“ pravil Zdeněk Krčál.


Zkušený kouč patří k inventářům jak klubu Axis, kde se věnuje převážně žákovským kategoriím, tak ankety Sportovec Jihlavska, co se nominací týče.


„Chci vyjádřit hlubokou úctu dětem, protože mě ještě nedokázali vytočit, a poděkovat rodičům, že děti v plavání podporují. Je to řehole, ale to říká o svém sportu každý trenér,“ doplnil Krčál.


Trenér roku Trenér roku Trenér roku Trenér roku
Další umístění: druhé místo: Petr Pešout Basketbalový klub Jihlava
třetí místo: Pavel Šimáček Judo Vysočina

GENERÁLNÍ PARTNER

Kolektor Tesla Jihlava

PARTNEŘI AKCE

Grand Café Graverus Pivovar Jihlava

Decathlon

VYHLAŠOVATELÉ