Sportovec roku




Kateřina Švecová - Klub vodního lyžování Slavoj Kostelec

Kateřina Švecová – vodní lyžování
Klub vodního lyžování Slavoj Kostelec


Vítězkou ankety Sportovec roku 2015 z pěti nominovaných sportovců - Jana Hanuše, brankáře fotbalového FC Vysočina, Terezy Horákové, plavkyně JPK Axis, obhájce loňského vítězství Davida Lupače z klubu Powerlifting Jihlava, Renaty Paulíčkové z Orientačního klubu Jihlava a Kateřiny Švecové, vodní lyžařky z Klubu vodního lyžování Kostelec, vzešla poslední jmenovaná - Kateřina Švecová.



Švecová je jedinou závodnicí v Evropě, která v roce 2015 dokázala získat medaile na mistrovství Evropy jak za čluny, tak i za vleky. Na mistrovství Evropy juniorů za vlekem v Polsku se stala nejlepší evropskou lyžařkou. Na mistrovství Evropy dospělých v Paříži vybojovala s týmem České republiky bronz - bodovala do týmu jako jediná žena ve skoku i tricích.


Vodnímu lyžování se věnuje již asi třináct let a moderátor Korec se jí zeptal, zda byly chvíle, kdy se sportem chtěla skončit. „Určitě by se takové okamžiky našly. Jsou chvíle, kdy dřete v přípravě a na závodech to nevyjde, nebo když jsem měla těžké úrazy, tak se takové myšlenky honí hlavou, ale nikdy to nebylo tak silné, abych toho nechala,“ řekla. Cílem sympatické závodnice je dostat se ve vodním lyžování na světovou úroveň, ale v nejbližších měsících ji ještě čeká zkouška dospělosti – maturita.

Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska


Další umístění: druhé místo: Rostislav Cejnek - Powerlifting Jihlava - silový trojboj
třetí místo: Zbyněk Vlček - Judo Savada Polná - judo


Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska

Vítěz Jihlavské amatérské hokejové ligy




Fresh Link Bulls

Fresh Link Bulls


Amatérští hokejisté týmu Fresh Link Bulls dokázali ve své debutující sezoně dojít až na samotný vrchol. Tým skončil po základní části soutěže na druhém místě tabulky. Avšak na utkání play-off naladil dobře formu a postupně prošel přes čtvrtfinále a semifinále až do závěrečného finále, kde v dramatické koncovce druhého zápasu dokázal otočit nepříznivé skóre utkání ze stavu 2:4 na výsledek 5:4, který jim zajistil v součtu s prvním finálovým utkáním celkové vítězství.


„Jak trénujete?,“ ptal se moderátor. „Žádné tréninky nemáme,“ odpověděl zástupce týmu, kterému se poměrně dobře daří i v letošní sezoně. A jaké jsou přání zástupce týmy do budoucna? „Ať se nám daří, ať vyhráváme a ať hokej se mnou manželka vydrží.“

Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska

Vítěz Jihlavské amatérské tenisové ligy




Michal Pešout

Michal Pešout


Obhájcem loňského premiérového vítězství v anketě Jihlavské unie sportu se stal Michal Pešout. Tenisová liga pro amatéry se v roce 2015 oproti roku 2014 rozrostla.


Na kurtech v tenisovém areálu Riviéra na Pávově bylo sehráno více než 230 zápasů. Vítěz Michal Pešout dokráčel k prvenství s bilancí 77 % vyhraných zápasů.


To sice byla oproti předchozí sezoně horší bilance, předloni Pešout neprohrál ani jeden zápas, ale celková kvalita ligy se nepoměrně zlepšila.


Michal Pešout si ale pocit z předávání ceny užil poprvé, loni byl totiž v době konání galavečera nemocný a cenu přibíral jeho bratr. Vlasta Korec se ho zeptal, zda by se nechtěl živit tenisem. Pešout odpověděl, že ne. Korec však začal vypočítávat přednosti života špičkových tenistů. „Teď, když mi to tak hezky povídáte, tak o tom snad začnu přemýšlet,“ smál se Michal Pešout.


A jaký recept na dobrý tenis má vítěz: „Je to dobrý trénink, teď v zimě trénuji jednou za čtrnáct dní.“ Taková odpověď rozesmála celý sál.

Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska

Vítěz Jihlavské amatérské badmintonové ligy




Vít Urbánek

Vít Urbánek


V rámci Jihlavské amatérské badmintonové ligy bylo sehráno téměř 350 utkání. Nejúspěšnějším a celkovým vítězem ligy se stal Vít Urbánek, který měl 94% úspěšnost ve svých utkáních a pouze v jednom jediném případě odešel z kurtu poražen. Vítěz byl bohužel v době konání galavečera nemocný, na předání cen se nedostavil a ocenění mu předají zástupci Jihlavské unie sportu dodatečně.

Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska

GENERÁLNÍ PARTNER

TESLA JIHLAVA

PARTNEŘI AKCE

Pivovar Chotěboř POHARY.COM kostelecké uzeniny

VYHLAŠOVATELÉ