Anketa Jihlavských listů

Do čtenářské ankety se zapojili čtenáři Jihlavských listů, novin Kraje Vysočina, Novin jihlavské radnice, Novin žďárské radnice a Třebíčských novin . Během února a března posílali své hlasy formou SMS, hlasovacích lístků či přes internet a rozhodli o nejlepších.

 Nejlepší sportovec

Tomáš Fučík

Tomáš Fučík

Zatímco čtenářskou anketu Fučík s velkým náskokem hlasů ovládl, v absolutním pořadí sestaveném ČSTV skončil pouze o stupínek níže a obhájil stříbro z roku 2006. „Třeba to vyjde příští rok. Mnohem víc mě těší, že společně se mnou získal cenu i můj bývalý trenér Petr Ryška,“ říká Fučík.

 Nejlepší kolektiv

Hotch – Potch

Hotch – Potch

Nabízí se otázka, jestli soubor patří do sportu nebo spíše do kultury. „Patříme jednoznačně do kultury, ale protože se část Hotch – Potche věnuje i rokenrolu, tak se posouváme i za hranici sportu,“ vysvětlila majitelka tanečního klubu Eva Tereza Zmrhalová. Po loňském vítězství na mistrovství republiky mají tanečníci Hotch – Potche v současné době plné ruce práce s doladění vystoupení pro letošní sezónu.

 Nejlepší trenér

Petr Ryška

Petr Ryška

Po Zbyňku Zápotočném se stal v pořadí druhým trenérem, jehož jméno bude zapsáno na listině vítězů této stále ještě nové ankety. Lodivod jihlavského plaveckého klubu AXIS a trenér juniorské reprezentace ČR vystoupal na pódium s úsměvem na rtech, po skončení slavnostního vyhlášení ovšem už tolik spokojeně nevypadal. „Když vyhrajete, tak vás to potěší. Beru to ale hodně s rezervou, neboť se jedná o čtenářskou anketu. Taky se domnívám, že by anketa šla udělat spravedlivěji, zejména v tom smyslu, že co čtenář to jeden hlas,“ dodal Ryška.

©2008 Webrex
TOPlist