Anketa Jihlavských listů

 Sportovec roku

Denisa Hejduková

Denisa Hejduková
moderní gymnastika, SK MG Vysočina Jihlava


Stejně jako v loňském roce se vítězkou čtenářské ankety Jihlavských listů v kategorii jednotlivec stala moderní gymnastka Denisa Hejduková. Ta je členkou poměrně nového klubu SK MG Vysočina Jihlava. Za rok 2016 se může pochlubit titulem vicemistryně republiky ve víceboji s kužely a obručí a stala se druhou vicemistryní republiky v sestavě se švihadlem.


Čtenáři Jihlavských listů vybírali nejlepší sportovce z celkem 34 navržených a o svých sympatiích hlasovali buď kuponem z novin, nebo prostřednictvím internetu. Konkurenty Hejdukové v nejužší nominaci byli cyklista Radek Musil, florbalistka Pavlína Vaněčková a judista Zbyněk Vlček.


„Při hlasování mě podpořila celá rodina,“ sdělila mladá gymnastka. V rozhovoru s moderátorem Vlastou Korcem ještě zdůraznila, že trénink v moderní gymnastice je velice náročný: „Nejtěžší je naučit se všechny kroky choreografie, a důležitá je manipulace s náčiním,“ dodala Denisa Hejduková.

Sportovec roku Sportovec roku Sportovec roku Sportovec roku
Pořadí sportovců:
Pořadí Jméno Kolektiv Sport
1 Hejduková Denisa SK MG Vysočina Jihlava moderní gymnastika
2 Vlček Zbyněk Judo Slavoj Polná judo
3 Musil Radek Club Xanadu cyklistika

 Kolektiv roku

Kolektiv roku

Společná skladba juniorek
moderní gymnastika
SK MG Vysočina Jihlava


Po svých mladších kolegyních z klubu SK MG Vysočina vystoupaly na pódium jihlavského Domu kultury jejich starší kamarádky. Kolektivem roku ve čtenářské anketě Jihlavských listů se totiž stala Společná skladba juniorek.


Tým ve složení: Denisa Hejduková, Veronika Dolejší, Nela Pochylá, Barbora Kafková, Kateřina Šimůnková, s náhradnicí Terezou Staňkovou, zabodoval v roce 2016 zejména na mistrovství České republiky v Praze, kde předvedl sestavu s pěti páry kuželů a obsadil druhé místo.


Dívkám na pódiu předávala cenu Miroslava Němcová, poslankyně parlamentu České Republiky, která dívky navíc obdarovala osobní cenou v podobě knih o Poslanecké sněmovně. Každá z dívek poté dostala slovo k poděkování. Odpovědi byly většinou stejné: „Děkujeme všem, kteří nám poslali hlasy, děkujeme rodičům, že s námi jezdí na tréninky, a děkujeme i trenérkám.“


Za celou sezonu získaly úspěšné juniorky SK MG Vysočina celkem deset medailí z domácích i zahraničních soutěží.

kolektiv roku kolektiv roku kolektiv roku kolektiv roku
Pořadí kolektivů:
Pořadí Kolektiv Sport
1 SK MG Vysočina Jihlava moderní gymnastika
2 KCTM Volejbal Vysočina volejbal
3 Dukla Jihlava mládež krasobruslení

 Trenér roku

Trenér roku

Jaroslav Wasserbauer
judo Judo Sokol Jihlava


Cenu pro trenéra roku převzal tak trochu symbolicky muž, jehož bývalý svěřenec loni pobláznil celou Českou republiku triumfem pod pěti kruhy.


Ano, rukama Jaroslava Wasserbauera v minulosti prošel i olympijský vítěz Lukáš Krpálek, po jehož úspěchu logicky vzrostl zájem o judo. „Je dobře, že děti dělají nějaký sport, místo aby se flákali doma u počítačů, nebo některé lezly do zoologické zahrady,“ připomněl úspěšný kouč nedávný incident s plameňáky.


Jaroslav Wasserbauer se pohybuje na tatami od roku 1973. Z aktivního závodníka se později převtělil do role trenéra. Za tu dobu vychoval řadu talentovaných judistů. Na druhou stranu ovšem zažil i dost ratolestí, jež tento sport opustily. „Některé děti vydrží zhruba půl roku. Pak zjistí, že to není jednoduchý sport,“ vysvětlil.

Trenér roku Trenér roku Trenér roku Trenér roku
Pořadí trenérů:
Pořadí Jméno Kolektiv Sport
1 Wasserbauer Jaroslav  Judo Sokol Jihlava judo
2 Jana Kopáčová  SK MG Vysočina Jihlava moderní gymnastika
3 Šťastný Václav  Gauner Boxing Club Jihlava MMA

GENERÁLNÍ PARTNER

TESLA JIHLAVA

PARTNEŘI AKCE

Grand Café Graverus Pivovar Jihlava

VYHLAŠOVATELÉ