Sportovec roku




Tereza Horáková - plavání, Jihlavský plavecký klub Axis

Tereza Horáková
plavání, Jihlavský plavecký klub Axis


Do nejlepší trojice hlavní ankety nakoukla již v minulém roce, kdy obsadila druhé místo. Letos už plavkyni Terezu Horákovou o pomyslnou královskou korunu nikdo jiný nepřipravil. „Je to úžasný pocit. Za první místo jsem velice ráda,“ zářila devatenáctiletá závodnice štěstím.


Loni toho stihla v bazénu opravdu hodně. Reprezentovala Českou republiku na mistrovství Evropy v Londýně, z republikového šampionátu přivezla dvě stříbrné medaile, vybojovala konečné třetí místo v Českém poháru a zabodovala na řadě dalších závodů.


„Popravdě jsem nečekala, že bych mohla zopakovat dobré výsledky z předchozího roku, ale povedlo se,“ konstatovala spokojeně slečna, která v dětství vyzkoušela řadu jiných sportů, například florbal či házenou. Nakonec se rozhodla zůstat u plavání. „Šla jsem za tím, co mám ráda,“ dodala.


Stejně jako její oddílový kolega Patrik Kourek má i Tereza Horáková „namířeno“ na olympijské hry 2020 v Tokiu. „Kvalifikační limit by měl být lehčí než na letošní mistrovství světa, tak doufám, že to dobře dopadne.“

Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska


Další umístění: druhé místo: Jakub Škarek - HC Dukla Jihlava – lední hokej
třetí místo: Tereza Čechová - Orientační klub Jihlava – orientační


Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska Sportovec Jihlavska

GENERÁLNÍ PARTNER

TESLA JIHLAVA

PARTNEŘI AKCE

Grand Café Graverus Pivovar Jihlava

VYHLAŠOVATELÉ