Zvláštní cena primátora statutárního města Jihlavy

 Za přínos pro sport v Jihlavě

cena primátora

Jiří Novotný – fotbal


Toto ocenění udělil primátor města již po šestnácté. Poprvé bylo uděleno v roce 2001 Zdeně Honsové-Liškové, in memoriam, jako ocenění Sportovec století. Cenu přišel předat dlouholetému fotbalistovi a později trenérovi Jiřímu Novotnému 1. náměstek primátora ing. Vratislav Výborný, protože primátor Chloupek byl v době konání akce mimo republiku.


Jiří Novotný hrál v šedesátých letech hrál za Jihlavu dorosteneckou ligu, po vojně pak krajský přebor za A mužstva nepřetržitě 17 let až do roku 1982. Po skončení aktivní kariéry se stal nejprve vedoucím A týmu Spartaku a v roce 1984 ho začal trénovat. Ve funkci trenéra klubu zůstal 14 let až do roku 1998. A byl i u největších úspěchů. Například postupu do divize a následně do Moravskoslezské fotbalové ligy.


Letos třiasedmdesátiletý Novotný ocenění vůbec nečekal. „Myslel jsem si, že dožiji v klidu, a teď taková sláva,“ smál se. Bývalý trenér stále sleduje dění v jihlavské kopané a fandí FC Vysočina. „Myslím, že se i letos zachrání, počítám s umístěním okolo desátého místa,“ dodal.

cena primátora cena primátora cena primátora cena primátora

GENERÁLNÍ PARTNER

TESLA JIHLAVA

PARTNEŘI AKCE

Pivovar Chotěboř POHARY.COM kostelecké uzeniny

VYHLAŠOVATELÉ