Anketa domu dětí a mládeže

 Nejlepší jednotlivec do 15 let

Nejlepší jednotlivec do 15 let

Tereza Čechová (OK Jihlava) - orientační běh


Stejně strmě jako její závodní kariéra stoupá orientační běžkyně Tereza Čechová v žebříčku mládežnické ankety Sportovec Jihlavska. Zatímco loni obsadila mládežnická reprezentantka třetí místo, letos dosáhla na metu nejvyšší. Jihlavští orienťáci jsou zkrátka v módě.
„Škoda, že náš sport není divácky příliš zajímavý. Běháme v lese, takže diváci z toho moc nemají. Ale na druhou stranu, když vás v lese chytí hajný, lehce mu utečete,“ řekla s úsměvem talentovaná závodnice.


Prvenství Čechové bylo zcela zasloužené. V loňském kalendářním roce zazářila na všech dorosteneckých frontách. Na olympiádě dětí a mládeže ČR vybojovala zlato ve sprintu a bronz na krátké trati, vyhrála mistrovství republiky ve sprintu a na klasické trati a pomohla české štafetě ke zlatému triumfu na evropském šampionátu v Portugalsku. „Výsledky na mistrovství republiky bych si přála letos zopakovat, a také bych se ráda opět nominovala na ,Evropu‘ ,“ dodala.


Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let


 

Další umístění: druhé místo: Michal Daniel – SK Jihlava – zápas řecko-římský a volný styl
třetí místo: Jakub Bohdálek – Judo Sokol Jihlava - judo
Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let Nejlepší jednotlivec do 15 let

 Kolektiv roku do 15 let

Kolektiv roku do 15 let

Gloxi club TJ Sokol Bedřichov (dívky Junior II.) – gymnastika


Po kratší odmlce se „Gloxíci“ vracejí na scénu. Pohárem pro nejlepší mládežnický kolektiv Jihlavska byl bedřichovský klub odměněn už za rok 2010.


„Jsme velmi mile překvapeni. Vůbec jsme to nečekali. Samozřejmě to oslavíme, ale ne hned, protože nás čekají nás závody,“ řekla trenérka Iva Dráždilová. „Oslavíme to pořádným tréninkem,“ podotkla jedna z jejích svěřenkyň.


O závodnicích Gloxi clubu se loni hodně hovořilo i psalo. Z nejvýraznějších úspěchů zmiňme vynikající druhé místo na mezinárodních pohárových závodech Bayern Open v německém Fürthu, respektive na přeborech České republiky. Výsledky bedřichovských gymnastek nezůstaly bez povšimnutí reprezentačních koučů, kteří si vytáhli Joriku Kejnovskou do družstva juniorek.


Kolektiv roku do 15 let Kolektiv roku do 15 let Kolektiv roku do 15 let Kolektiv roku do 15 let