Anketa Jihlavských listů

 Sportovec roku

Denisa Hejduková (TJ Sokol Bedřichov)

Denisa Hejduková (TJ Sokol Bedřichov)
moderní gymnastika


Judista Jakub Bohdálek, orientační běžkyně Tereza Čechová, moderní gymnastka Denisa Hejduková, nebo volejbalistka Šárka Šloufová? Z tohoto kvarteta talentovaných sportovců vybírali čtenáři JL svoji jedničku. Volba padla na nejméně nápadnou Denisu Hejdukovou, jejíž doménou je práce s míčem a obručí.

„Naopak méně oblíbenou rekvizitou jsou pro mě kuželky, protože padají. A nejneoblíbenější praktika na tréninku? Asi prosedávání provazu,“ prozradila na sebe usměvavá závodnice, která byla v loňském roce na stupních vítězů jako doma. Hejduková vyhrála oblastní přebor Kraje Vysočina, na mistrovství České republiky předvedla zlatou sestavu s míčem, stříbrnou s obručí a druhé místo obsadila také ve víceboji. Dále byla členkou vítězné sestavy v pódiových skladbách.

Cíle do budoucna? „Ještě jednou bych chtěla vyhrát mistrovství republiky,“ odtajnila Denisa Hejduková své plány.

Sportovec roku Sportovec roku Sportovec roku Sportovec roku
Pořadí sportovců:
Pořadí Jméno Kolektiv Sport Hlasy
1 Denisa Hejduková TJ Sokol Bedřichov moderní gymnastika 1558
2 Jakub Bohdálek Judo Sokol Jihlava judo 866
3 Šárka Šloufová TJ Sokol Bedřichov volejbal 435

 Kolektiv roku

Taneční klub Street Busters (junioři)

Taneční klub Street Busters (junioři)
tanec


„Nejkrásnější vyhlášení.“ Tak moderátor okomentoval příchod sličných slečen juniorského družstva. „Máte super šaty,“ pochválil Korec oděv jedné z dam.

Street Busters jsou u čtenářů JL populární. Během šestileté existence klubu vyhráli anketu už potřetí (dříve 2009 a 2010). „Z prvního místa máme velkou radost,“ řekla trenérka Veronika Peroutková, jejíž družina „si odskočila“ na vyhlášení z tanečního sálu. „Čeká nás soutěž v Brně, takže máme hodně intenzivní přípravu,“ dodala „šéfka“ loňských vicemistrů České republiky.

Street Busters se mohou chlubit velmi početnou základnou. Pod křídly klubu v současnosti tancuje na tři sta členů (od dětí až po dospělé), z toho drtivá většina dívek. „Chlapců je málo. O tancování nemají zájem, protože si myslí, že je to sport pro holky. To není pravda,“ upozornila Peroutková.

kolektiv roku kolektiv roku kolektiv roku kolektiv roku
Pořadí kolektivů:
Pořadí Kolektiv Sport Hlasy
1 Taneční klub Street Busters Jihlava junioři street dance 1520
2 JPK Axis Jihlava A-tým plavání 1317
3 Starlets Jihlava juniorky krasobruslení 662

 Trenér roku

Trenér roku

Vladimíra Pokorná (Dukla Jihlava mládež)
krasobruslení


Lodivodka jihlavských krasobruslařek se stala jediným obhájcem prvenství z minulého ročníku ankety. Připočteme-li cenu pro nejlepší kolektiv za rok 2011, triumfovaly „Duklačky“ na bílých bruslích na Sportovci potřetí v řadě.

„Jestli se tímto úspěchem v mojí trenérské kariéře něco změní? V žádném případě. Budu pořád stejná trenérka, jakou jsem,“ řekla skromně Pokorná, která si cení velké jednotnosti svých svěřenkyň.

Bývalá aktivní závodnice trénuje na Dukle tým mladších žákyň Ice Flowers, který loni vybojoval titul mistra České republiky v synchronizovaném bruslení a kraloval také celkovému pořadí Českého poháru.

Liší se nějak role trenérky a závodnice? „Téměř vůbec. Prožívám to stejně, jako kdybych na tom ledě stála já,“ přiznala Pokorná. „A jak to bylo na olympiádě v Soči s tím Pljuščenkem?

Vyhrál zlato v družstvech, a pak odstoupil kvůli bolesti zad. Nebyla to habaďůra?“ optal se moderátor Vlastimil Korec. „Řekla bych, že bolesti měl. Věk už na to má,“ odpověděla Vladimíra Pokorná.

Trenér roku Trenér roku Trenér roku Trenér roku
Pořadí trenérů:
Pořadí Jméno Kolektiv Sport Hlasy
1 Vladimíra Pokorná Dukla Jihlava mládež krasobruslení 1177
2 Veronika Peroutková  Street Busters tanec 695
3 Aneta Hercigová SK Jihlava moderní gymnastika 323