Anketa domu dětí a mládeže

 Nejlepší kolektiv do 15 let

AXIS – Jihlavský plavecký klub – štafeta žáků

AXIS – Jihlavský plavecký klub – štafeta žáků


   Čtveřice mladíků Jihlavského plaveckého klubu Axis ve složení Vojtěch Simbartl, Daniel Kučera, Daniel Čejka a Adam Kružík si přišla na pódium Horáckého divadla pro ocenění za vítězství v anketě sportovních kolektivů do patnácti let.


   Ocenění si mladí plavci zasloužili zejména dvěma vítězstvími na republikovém mistrovství žactva, kde svěřenci trenéra Lukáše Javorka zvítězili jak ve štafetě 4x50 m volným způsobem, tak i ve štafetě 4x50 m polohově.


   Na pódiu však kvarteto sportovců, pravděpodobně velkou trémou v pro ně neznámém prostředí, příliš hovorné nebylo, takže moderátor večera Vlasta Korec musel informace získat od jejich trenéra. Ani trenér Javorek se nerozpovídal, pouze pochválil chlapce za dobře odvedenou práci v tréninku a v závodech.


   Po skončení slavnostního vyhlašování, mimo pohledy diváků a světla reflektorů, byl trenér Javorek hovornější: „Je dobře, že jsme toto ocenění získali, jedná se o zviditelnění plavání v Jihlavě. A protože se nejednalo o čtenářskou anketu, má u mě ocenění ještě větší váhu.“

 Nejlepší jednotlivec do 15 let

Jana Bukovanová

Jana Bukovanová


   Mládežnické ankety Domu dětí a mládeže Jihlava si pro sebe rezervovali domácí plavci oddílu Axis.


   Štafeta chlapců byla zvolena nejlepším kolektivem, Jana Bukovanová pro změnu vyhrála mezi jednotlivci. „Z prvního místa mám velkou radost,“ přiznala.


   Bukovanová patří k velkým talentům nejen jihlavského, ale také českého plavání.


   Juniorská reprezentantka vybojovala v loňském roce žákovské tituly mistryně republiky na tratích padesát a sto metrů volný způsob, respektive sto metrů polohově.


   Na mezinárodním multiutkání v polské Osvětimi obsadila druhé místo na volné stovce. „To byl zatím můj největší úspěch,“ zamyslela se.


   Nejlepší sportovkyně Jihlavska pozvolna kráčí ve stopách slavnějšího oddílového kolegy Tomáše Fučíka.


   V budoucnu by ráda patřila k oporám JPK Axis a sní o účasti na velké mezinárodní akci. „Letos bych chtěla startovat na mistrovství Evropy juniorů v Helsinkách.“

©2008 Webrex